vineri, 21 decembrie 2007

Un Craciun fericit .. sau poate nu..

In sfarsit a venit Craciunul! Nerabdatoare, se duce la brad sa vada ce caoduri a primit. E fericita! Este inconjurata de cei dragi, care o imbratiseaza si ii ureaza Craciun fericit! In casa mirosul de cozonac persista. O familie fericita se strange pentru a 15 'a oara in jurul bradului si se bucura unul de altul. Entuziasmul creste cu fiecare dar primit. Apoi.. fata isi suna prietenii, pleaca la colindat!
Orasul este impainejenit de luminite, si alte podoabe, iar ea, ea este atat de fericita, sclipirea din ochii ei creste tot mai mult, iar zambetul ii este in permanenta afisat pe fata!

A trecut un an...

A venit Craciunul! Aceeasi fata, priveste spre infinit, este goala pe dinauntru. Numai are lacrimi, este slabita, dar asteapta cu acelasi entuziasm. Sclipirea din ochi inca si'a pastrat'o, dar numai este aceeasi. Acum sta singura in camera ei, imbratisand ursuletul ei preferat. Traieste.. se hraneste din amintiri..
Asteapta sa vina cineva sa'i spuna ca in curand totul va fi bine, sa o imbratiseze, dar asteptarea ei este in zadar..

Totul se schimba.. se schimba atat de repede incat de multe ori nici nu ne dam seama. Ne obisnuim cu persoane, iar apoi ne e greu sa acceptam ca nimic numai e cum a fost odata! Invatam sa iubim, sa ne jucam, sa fim fericiti, iar apoi dintr'o data totul se termina. Incheiem capitole, dar lasam usi deschise pentru orice eventualitate, regretam cuvintele pe care nu le'am spus la timpul potrivit, si trebuie sa le infruntam! Trebuie sa mergem mai departe fara sa privim inapoi, dar nu din mandrie sau orgoliu ci pentru ca numai facem parte din acel loc, din acea inima..
Tu insuti nu mai esti cel de acum doua zile, sau trei luni, sau un an. Nu ai la ce sa te intorci, da pagina, inchide usa.
" Trebuie sa te bucuri de ceea ce faci. Daca iti place, poti depasi orice handicap, regret sau durere si sa continui jocul pentru multa vreme."

0 comentarii: