marți, 17 martie 2009

Liceeni si profesori

In afara de oameni si de jegul din Romania, altceva nu m'ar face sa o urasc.. dar cand e vorba despre invatamantul romanesc..ma apuca sila.. si aceasta sila creste pe zi ce trece.
Mereu am considerat ca profesorii/dirigintii sunt cei care ar trebui sa'ti dea o mana de ajutor ptr a te forma tu ca om, sa te indrume, sa iti fie poate prieteni, poate oameni pe care sa nu fii obligat sa'i respecti ci respectul sa vina de la sine. Dar ei.. ei ce sunt? Ei sunt oamenii de care ti'e sila, oameni care ajungi sa ii urasti, oameni parca infometati de glorie si se hranesc cu ura noastra.

Si sa fim seriosi acum.. daca s'a ajuns din cauza ca ai intarziat circa 30 de minute la autocar, intr'o excursie, sa fii exmatriculat o zi..si cu acest lucru sa fie de acord intreaga directiune si majoritatea profesorilor inseamna ca nu numai invatamantul a luat'o razna, ci si voi ..dascalilor!
Se presupune ca invat intr'o Scoala Europeana ( da.. SCOALA EUOPEANA), unde elevii lasa o usa sa ii cada in cap unei profesoare, sau se ascund sub catedra ptr a o speria pe profesoara, ba chiar fura bani si portofele de la colegi, si se aleg doar cu o simpla mustrare in fata clasei..si poate cateva amenintari de care nu mai tine nimeni cont a doua zi..insa exmatriculeaza elevii care intarzie la autocar intr'o EXCURSIE.. deja e cinic.. e strigator la cer..

Toata intamplarea nu mi'a lasat un gust amar, doar din cauza ca e Vanessa implicata direct, ci pentru ca mi s'a dovedit inca o data ca profesorii nu se pot numi oameni. Si sa fii CNMB'ist nu este o mandrie asa cum se pretinde.. mi'e sila!

0 comentarii: